Ægtefælleudlæg

Vi kan hjælpe dig, hvis du skal have boet udleveret som ægtefælleudlæg. Der er særlige regler for dødsbo, der ikke overstiger en formue på 780.000 kr. – såkaldt ægtefælleudlæg eller suppleringsarv. Hvis du var gift med afdøde, og jeres samlede formue er under 780.000 kr. (2019-niveau), har du ret til at overtage hele dødsboet uden yderligere indsigelse.

 

Det betyder, at den afdødes øvrige arvinger intet får, det gælder både fælles børn og særbørn. Ægtefælleudlæg er et simpelt alternativ til at sidde i uskiftet bo.

 

Grænsen på 780.000 kr. kan dog hurtigt blive overskredet. Når den samlede formue gøres op, er beløbet nemlig inklusiv alle de værdier, som du modtager fra eksempelvis forsikringer og pensioner. Egne pensioner og lignende rettigheder, som du med fordel kan have skiftet inden, regnes ikke med. Få en af vores eksperter til at gennemgå boet med dig, så I kan vurdere, om det er muligt at få udleveret som suppleringsarv.

Brug for en advokat til ægtefælleudlæg?

Giv os et kald på 72 14 11 15 eller udfyld formularen nedenfor - så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Fair priser

Det koster 500 kr. (2017-niveau) i retsafgift at få dødsboet udleveret som suppleringsarv. Vi holder et indledende møde, hvor vi kigger på din situation. Herefter giver vi dig en pris på, hvad det vil koste, hvis vi skal hjælpe med at få arven udleveret som ægtefælleudlæg.

Derfor skal du vælge en af vores eksperter

  • Vi er eksperter på området og rådgiver dig gennem hele forløbet
  • Vi vurderer, om det er muligt at udlevere dødsboet
  • Vi kontakter Skifteretten
  • Vi indsender alle oplysninger
Ægtefælleudlæg - derfor skal du vælge en af vores advokater

Sådan foregår forløbet ved ægtefælleudlæg hos os

Vi starter med at holde et møde, hvor vi gennemgår boet og vurderer, om det er muligt at få udleveret som suppleringsarv eller vi skal kigge på andre muligheder.

 

Ved ægtefælleudlæg er det dig, som hæfter for den afdødes eventuelle gæld. For at finde eventuelle kreditorer bliver der indrykket et proklama i Statstidende, som opfordrer alle kreditorerne til at anmelde deres krav inden for 8 uger. Anmelder kreditorerne ikke deres krav inden for fristen bortfalder deres krav. Du får altså overblik over den afdødes gæld, inden dødsboet bliver udleveret til dig.

Kontakt en af vores eksperter i ægtefælleudlæg