Boudlæg

Vi kan hjælpe dig, hvis du ønsker hjælp til boudlæg. Nogle gange består dødsboet af så få midler, at aktiverne blot kan udleveres til dig, uden at det er nødvendigt med en egentlig bobehandling. Det kaldes boudlæg.

 

Denne form for skifte sker, hvis dødsboets aktiver fratrukket rimelige udgifter til begravelse, omkostninger ved dødsboets behandling og gæld sikret ved pant ikke overstiger 45.000 kr. (2019-niveau). Du hæfter ikke for afdødes gæld, men skal oftest betale udgifterne til begravelsen og stå for rydde afdødes bolig.

 

I sådan et tilfælde vil dødsboet blive udleveret til dig med det samme. I alle tilfælde af boudlæg er det skifteretten, der vurderer, hvem den nærmeste efterladte er. Det vil sige den eller de personer, der havde mest kontakt med afdøde de sidste år inden dødsfaldet. Det betyder, at andre end familie kan få udleveret boet på denne måde. Det vil dog oftest være den, der har sørget for begravelsen. Hvis afdøde ikke havde nærtstående eller disse ikke ønsker boet udlagt til dem, kan boudlægget ske til eksempelvis plejehjem eller i sidste ende kommunen.

Brug for en advokat til boudlæg?

Giv os et kald på 72 14 11 15 eller udfyld formularen nedenfor - så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Billigt at få boet udleveret som boudlæg

Det koster 500 kr. i retsafgift at få dødsboet udleveret til boudlæg.

Derfor skal du vælge en af vores advokater

  • Vi kender reglerne og ved, hvad der skal til for at få boet udleveret uden bobehandling
  • Vi rådgiver dig gennem hele forløbet
  • Vi kontakter Skifteretten
  • Vi indsender alle oplysninger
Boudlæg - få hjælp fra en advokat

Sådan foregår forløbet hos os

Kontakt en af vores advokater med speciale i dødsbobehandling, hvis vi skal hjælpe dig med at få boet udleveret. Vi aftaler et møde, hvor vi gennemgår boet og vurderer, om boet kan udleveres uden egentlig bobehandling.

 

Skifteretten kan kræve, at udlægsmodtageren sørger for at rydde afdødes bolig for ejendele. Dette er især gældende, hvis afdøde boede til leje eller i plejebolig og kun, hvis der er overskud i boet til dette.

Kontakt en af vores eksperter i boudlæg