...
 

Har jeg fået nok i erstatning?

Omfanget af din skade bestemmes grundlæggende ud fra din vurderede ménprocent i den vejledende méntabel. Her fastsættes varige mén fra 5-100% og i sjældne tilfælde til 120%.

Du finder méntabellen her.

IMG_8780_2

Godtgørelse for varigt men

Som udgangspunkt vil en godtgørelse med en méngrad på 100 % give et standardbeløb på 979.000 kr. (2023), og til sammenligning vil 5 % derfor udgøre 48.950 kr.

Din godtgørelse reduceres med 1 % for hvert år, du er ældre end 39 på skadestidspunktet, og med 2 % for hvert år, du er ældre end 59.

 

Erstatning for tab af erhvervsevne

Din erstatning for tab af erhvervsevne tager udgangspunkt i din årsløn de seneste 12 måneder før ulykken og din erhvervsevnetabsprocent. Din erstatning udregnes ved at gange erhvervsevnetabsprocenten med 10 og årslønnen.

Dit beløb nedsættes med 1 % for hvert år, du er ældre end 29 på skadestidspunktet, og med 2 % for hvert år, du er ældre end 54, frem til du er fyldt 69.

 

Svie- og smertegodtgørelse

Ved en svie- eller smertegodtgørelse kan du modtage en godtgørelse på 220 kr. pr. dag, du er syg (2023). Din godtgørelse vil dog maksimalt lyde på 85.500 kr. (2023), hvilket svarer til sygemelding i et års tid.

 

Erstatning for tabt arbejdsfortjeneste

Din erstatning for tabt arbejdsfortjeneste svarer til den løn, du ville have tjent i din sygdomsperiode, hvis skaden ikke var sket, minus den sygeløn, sygedagpenge eller andre ydelser, du har modtaget under sygdomsforløbet.

 

Udgifter til medicin og behandling

Udgifter til medicin og behandling skal først og fremmest forsøges dækket af din ulykkesforsikring.

Vil du være helt sikker på, at du får den erstatning, du har krav på? Få en gratis og uforpligtende vurdering hos Advokatfirmaet Grotkjær Elmstrøm.

    Brug for en erstatningsadvokat?

    Giv os et kald på 72 14 11 15 eller udfyld formularen nedenfor - så kontakter vi dig hurtigst muligt.

    Vores erstatningsadvokater kan hjælpe med at få erstatning inden for disse områder:

    Klik på den skadestype, der passer på dit behov. Herefter kan du læse mere specifikt om dine muligheder inden for de forskellige erstatningsområder.

    Fritidsskade

    Det er muligt at få erstatning for en fritidsskade, det vil sige en skade, der er sket i din fritid som f.eks. et færdselsuheld eller en sportsskade.

    Fritidsskade

    Arbejdsskade

    Du kan få erstatning efter en arbejdsskade. Det vil sige en skade, der er sket i forbindelse med dit arbejde. Få en advokat med på råd og få erstatning.

    Arbejdsskade

    Patientskade

    Få rådgivning i de komplekse regler omkring erstatning efter en patientskade. Hvordan skal skaden anmeldes og hvad er chancen for erstatning?

    Patientskade

    Voldsofferskade

    Det er muligt at søge erstatning, hvis du har været udsat for en forbrydelse/vold. Det er vigtigt at få anmeldt din skade hurtigt til politi, læge og forsikring.

    Voldsofferskade

    Vi har skrevet mange interessante blogindlæg
    om erstatningsret.

    FIND DEM HER

    Kontakt vores erstatningsadvokater og andre eksperter i erstatningsret