Akut tvangsfjernelse af dit barn

Vi kan hjælpe dig, hvis du har en sag om akut tvangsfjernelse. Hvis kommunen vurderer, at der er åbenbar risiko for alvorlig skade på barnets sundhed eller udvikling, kan de beslutte at lave en akut tvangsfjernelse af dit barn. Det betyder, at barnet bliver fjernet på stedet, uden at sagen bliver fremlagt i Børne- og Unge-udvalget først. Tvangsfjernelsen skal så godkendes i udvalget inden for en uge.

 

Bliver dit barn fjernet akut fra hjemmet, skal du ringe til os med det samme, da det er vigtigt, at vi kommer ind i sagen så hurtigt som muligt. Du har ret til selv at vælge, hvilken advokat der skal hjælpe dig. Vi har mange års erfaring i disse typer sager, hvilket er din tryghed for den bedste behandling af din sag.

 

Hvis du kontakter os hurtigt, har vi mulighed for at rådgive dig om dine rettigheder og muligheder, herunder hvad der kommer til at ske i sagen fremadrettet. Vi har mulighed for at vejlede dig om de næste skridt i sagen og om, hvilke udsigter der er til, at dit barn kommer hjem igen.

Brug for en advokat ved akut tvangsfjernelse?

Giv os et kald på 72 14 11 15 eller udfyld formularen nedenfor - så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Gratis advokathjælp ved akut tvangsfjernelse

Indehaveren af forældremyndigheden og børn over 12 år har ret til gratis advokathjælp i forbindelse med sager om akut tvangsfjernelse.

Derfor skal du vælge en af vores advokater

  • Vi er eksperter på området og har den erfaring, der skal til for at vinde sagen
  • Vi rådgiver og støtter dig gennem hele det svære forløb
  • Vi er din sikkerhed for at blive hørt under sagen
  • Du får gratis advokathjælp
Akut tvangsfjernelse - få hjælp fra en advokat

Sådan foregår forløbet omkring akut tvangsfjernelse hos os

Hvis kommunen beslutter at fjerne dit barn akut, skal denne beslutning godkendes af Børn- og Unge-udvalget inden for 7 dage.

Vi deltager på dette møde uden udgifter for dig. Forinden har vi gennemgået sagen på vores kontor. Sammen finder vi de bedste argumenter for, hvorfor kommunen ikke havde ret til akut tvangsfjernelse af dit barn. Vi sikrer ydermere, at vi har modtaget alle dokumenter i sagen.

 

Børn- og Unge-udvalget kan beslutte, at dit barn skal hjem igen, eller at tvangsanbringelsen skal opretholdes i 4 uger.

 

Du kan klage over afgørelsen til Ankestyrelsen, hvor vi også bistår dig og deltager i mødet uden udgifter for dig. Hvis du heller ikke får medhold i Ankestyrelsen, kan sagen indbringes for retten, ofte uden udgifter for dig.

Andre former for tvangsfjernelse

Du kan læse mere om andre former for tvangsanbringelse, vi kan hjælpe med her:

 

Genbehandling af en sag om tvangsfjernelse

Frivillig anbringelse af dit barn

Andre former for tvangsfjernelse

Kontakt vores eksperter i akut tvangsfjernelse