Frivillig anbringelse af dit barn

Vi kan hjælpe dig, hvis du har en sag om frivillig anbringelse af dit barn. Ofte vil kommunen forsøge at få dig til at acceptere, at dit barn anbringes udenfor hjemmet, ligesom hvis det blev tvangsfjernet. Selvom der er tale om en frivillig anbringelse, er det stadig en stor og svær beslutning at tage som forælder. Du bør derfor nøje overveje, hvad der er bedst for dit barn.

 

Du bør ikke acceptere en frivillig anbringelse uden først at have talt med en af vores advokater. Det kan have store konsekvenser for sagens videre forløb. Vi gennemgår sagen med dig, så du er helt indforstået med sagens forløb og formålet med anbringelsen. På den baggrund kan du bedre træffe din beslutning.

 

Det er vigtigt at tænke på, hvad der er bedst for dit barn. I nogle tilfælde kan en anbringelse uden for hjemmet være den bedste løsning. Det kan eksempelvis være, hvis barnet ikke trives, er på vej ud i noget skidt, eller forældrene ikke kan overskue at have barnet hjemme.

Brug for en advokat ved frivillig anbringelse?

Giv os et kald på 72 14 11 15 eller udfyld formularen nedenfor - så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Dine omkostninger bliver dækket indtil eventuel retssag

Dine omkostninger til advokatbistand i en sag om frivillig anbringelse bliver dækket, så du først selv skal betale ved en eventuel retssag.

Derfor skal du vælge en af vores advokater

  • Frivillig anbringelse er en stor beslutning – sørg for at få den bedste rådgivning i forløbet
  • Vi forklarer dig sagens forløb og giver dig en bedre forståelse for baggrunden bag kommunens valg
  • Hvis ikke du kan acceptere en frivillig anbringelse, og kommunen tvangsfjerner dit barn, er vi klar til at hjælpe med det samme
  • Skal sagen i Børne- og Unge-udvalget forbereder vi mødet sammen for at sikre det bedste udfald
Få advokathjælp ved frivillig anbringelse af dit barn

Sådan foregår forløbet vedrørende frivillig anbringelse hos os

Kommunen skal udarbejde en handleplan, der beskriver baggrunden og formålet med den frivillige anbringelse. Når Forældremyndighedsindehaveren kender handleplanen for anbringelsen, er det ofte nemmere at give sit samtykke og samarbejde med kommunen. Herved får du det bedste ud af anbringelsen. Vores advokater hjælper dig med at forstå indholdet af handleplanen og de konsekvenser, den har.

 

Du kan ikke bare trække din accept tilbage, og så forvente, at barnet kommer hjem igen med det samme. Kommunen har flere muligheder for at fastholde barnet i anbringelsen i en periode, også selvom anbringelsen startede med, at du accepterede det.

 

I mange tilfælde er der slet ikke grundlag for at iværksætte en anbringelse af barnet. Derfor kan det være en god idé, at få sagen prøvet ved Børn- og Unge-udvalget i stedet for blot at lade kommunen belære dig om, hvad der er bedst for dit barn. Vi rådgiver dig gennem hele forløbet med fokus på, hvad der er bedst for dit barn.

Kontakt en af vores eksperter i frivillige anbringelser