Fejl og mangler

Uanset om du har købt, solgt eller bygget fast ejendom, kan der opstå fejl og mangler, hvor det vil være en rigtig god idé at søge juridisk rådgivning tidligt i forløbet.

 

Hvornår er der tale om en mangel?

Fejl og mangler kan bestå i mange forskellige ting. Typisk er det fysiske skader, som forringer værdien eller brugen af ejendommen og medfører uforudsete udgifter, eller det kan være at ejendommens egenskaber ganske enkelt ikke lever op til det aftalte eller køberens retmæssige forventning. I nogle tilfælde kan der også være tale om retlige mangler, hvor sælger har solgt noget, som han ikke var berettiget til.

 

Som eksempler på mulige mangler kan nævnes:

 • Jordforurening
 • Nedsænkede lofter og ulovlige el-installationer
 • Sætningsskader/revner i ejendommens fundament og konstruktion
 • Bygningsindretninger i strid med lovgivningen
 • Arealmangler

 

Hvilke muligheder er der?

Hvis ejendommen er behæftet med en mangel, kan man gøre misligholdelsesbeføjelser gældende. De mulige misligholdelsesbeføjelser afhænger dog af manglens karakter, men kan være en eller flere af følgende:

 

 • Erstatning
 • Forholdsmæssigt afslag
 • Ophævelse af aftalen
 • Naturalopfyldelse af aftalens indhold

 

Regler og faldgruber

Området for fejl og mangler er præget af et betydeligt antal regler og principper. Der er flere juridiske faldgruber og begreber af betydning – eksempelvis ansvarsfraskrivelser, garantier, reglerne om oplysnings- og undersøgelsespligt.

Derudover er det vigtigt, at man reklamerer korrekt og i rette tid over en mangel. Krav forbundet med fejl og mangler kan nemlig bortfalde som følge af passivitet og forældelse.

 

Kontakt os for juridisk rådgivning

Vi kan hjælpe, uanset om der er behov for assistance med afklaring af juridiske spørgsmål i en sag eller der allerede verserer en tvist.

 

Fra sagens start kan vi hjælpe og rådgive dig om din retsstilling, varetage kommunikationen med modparten om reklamation og forligsforhandlinger samt om nødvendigt repræsentere dig under en retssag. Alt sammen for at opnå det bedst mulige resultat.

 

Igennem forløbet vil vi også vejlede dig om bevissikring, syn og skøn samt hvilke omkostninger, der er forbundet med sagen – både økonomisk, tidsmæssigt og personligt.

  Brug for en boligadvokat?

  Giv os et kald på 72 14 11 15 eller udfyld formularen nedenfor - så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  Vi har skrevet mange interessante blogindlæg
  om boligret.

  FIND DEM HER

  Kontakt en af vores eksperter