Din advokat i forbindelse med nybyggeri

Vi kan hjælpe dig, hvis du skal bygge nyt hus eller lave en tilbygning på dit nuværende hus. Lad en af vores advokater gennemgå kontrakten med byggefirmaet, inden du skriver under på noget i forbindelse med nybyggeri. Selvom du først skal betale ved indflytning, er det en god idé at få gennemgået betingelserne i kontrakten, så du undgår overraskelser senere. Advokatens salær er en meget lille andel af summen for nybyggeriet.

 

At bygge nyt hus eller lave en tilbygning er en stor beslutning og kræver derfor ofte tilbud fra forskellige byggefirmaer. Det er dog vigtigt, at du ikke skriver under på noget, før du tager den endelige beslutning om at bygge hus og har fået godkendelse i banken. Du skal derfor IKKE skrive under blot for at få tegninger på nybyggeriet med hjem.

 

Ofte skal du først betale for nybyggeriet ved indflytning, men det betyder ikke, at du ikke er bundet økonomisk. Så snart du har stillet garanti, er du forpligtet til at betale, så snart byggeriet er færdigt og i nogle tilfælde, har du ikke ret til at holde penge tilbage, hvis der er mangler ved ejendommen.

Brug for en boligadvokat?

Giv os et kald på 72 14 11 15 eller udfyld formularen nedenfor - så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Fast pris på advokathjælp ved nybyggeri

Fast pris på rådgivning vedrørende nybyggeri på 7.300 kr. inkl. moms.

 

Vi har indgået et samarbejde med Byggetilsynet.dk om en god pris på byggeteknisk og juridisk rådgivning – læs mere nedenfor.

Derfor skal du bruge en af vores advokater til nybyggeri

 • Vi gennemgår kontrakten, så der ikke opstår overraskelser senere
 • Vi sikrer dig, såfremt der måtte være fejl og mangler i forbindelse med overtagelsesdagen
 • Du får rådgivning fra eksperter på området
 • Vi hjælper dig, hvis byggeriet ikke forløber efter planen
Nybyggeri - få en advokat med på råd, når du bygger nyt

Sådan foregår samarbejdet med vores advokater:

Bed entreprenøren om at skrive et advokatforbehold ind i entreprisekontrakten med ordlyden “Købers underskrift på denne entreprisekontrakt er betinget af, at Advokatfirmaet Grotkjær Elmstrøm kan godkende entreprisekontrakten i dens helhed”.

 

Bed entreprenøren om at sende alle dokumenterne vedrørende dit nybyggeri til vores advokater på mail til info@advokatfirmaet-ge.dk.

 

Dokumenter:

Vores advokater gennemgår alle dokumenter vedrørende dit nybyggeri, hvilket bl.a. omfatter:

 

 • Entreprisekontrakten
 • Servitutterne
 • Materialebeskrivelsen

 

Vi udarbejder betinget godkendelsesskriv til entreprenøren, med forbehold, der skal afklares.

 

Korrespondance:

Vores advokater står for korrespondancen til entreprenøren og din bank. Vi følger op på dit nybyggeri, når det går i gang, og sikrer os, at alt går som det skal.

 

Hvis der efter afslutningen på dit nybyggeri opstår problemer vedrørende dit byggeri, står vi gratis til rådighed i rimeligt omfang.

 

Rådgivning:

Vi rådgiver ydermere om private forhold i forbindelse med dit nybyggeri herunder om testamente, ægtepagt og samejeoverenskomst.

Det er vigtigt at have papirerne i orden, så I er dækket ind ved dødsfald eller skilsmisse.

Potentielle problemstillinger ved nybyggeri

Der er flere forhold at tage stilling til i forbindelse med et nybyggeri. Her er nogle af de forhold, som det giver mening at få rådgivning fra en advokat omkring.

 

 • Klarhed omkring omfang og kvalitet af byggeriet herunder fundament
 • Hvornår skal betalingen falde og kan der forekomme ekstrabetaling?
 • Hvornår skal byggeriet være færdigt og hvordan med forsinkelser?
 • Hvordan er jeg økonomisk stillet i forhold til fejl og mangler?
 • Hvornår skal fejl og mangler udbedres og hvilke fejl dækkes?
 • Kan jeg holde penge tilbage, hvis jeg ikke er tilfreds med nybyggeriet?
Samlet pris for byggeteknisk og juridisk rådgivning vedrørende nybyggeri

Samlet pris for juridisk og byggeteknisk rådgivning ved nybyggeri

Skal du bygge nyt hus, er det en god idé at bruge tid og penge på en grundig kontraktgennemgang. Vi giver dig i samarbejde med Byggetilsynet.dk (byggesagkyndig) en god pris på komplet gennemgang af kontrakterne i forbindelse med nybyggeri.

 

Vi har to pakkeløsninger – gennemgang af både grund- og entreprisekontrakt til 13.500 kr. eller udelukkende gennemgang af entreprisekontrakten for 10.000 kr.

 

Gennemgangen er din sikkerhed for, at alle forhold i kontrakterne bliver gennemgået og eventuelle faldgruber fundet. Både i forhold til det juridiske og det byggetekniske såsom materialevalg, realistiske omkostninger samt aflevering af huset. Du ved herefter 100 %, hvad der er med i kontrakten, og hvad du skal være på vagt over for. Disse forbehold kan du så få rettet op på, inden den endelige kontrakt underskrives. Det kan sparre dig for grimme overraskelser senere hen i byggeforløbet.

Kontakt en af vores eksperter i nybyggeri