...
 

Udlændingeret

Vi kan hjælpe dig, hvis du har en sag inden for udlændingeret. Vores advokater er specialister inden for dette område og kan rådgive dig om din sag.

Reglerne i forbindelse med disse sager er komplicerede og ændrer sig konstant. Vi vil derfor anbefale dig at få en af vores advokater til at hjælpe dig, da de har styr på reglerne og er vant til at arbejde med disse sager. På den måde er du sikker på, at behandlingen og afgørelsen af din sag sker på den rigtige måde, og at du får svar så hurtig som muligt.

Vi holder dig løbende orienteret om din sag, så du hele tiden ved, hvad der sker i forløbet.

Advokatudgifter ved sager inden for udlændingeret

Prisen afhænger af, hvilken type sag der er tale om. Du kan se en oversigt over alle vores priser her.

Ved asylsager og inddragelsessager bliver dine advokatudgifter dækket af den danske stat, og du betaler derfor ikke selv for advokathjælpen.

    Brug for en advokat?

    Giv os et kald på 72 14 11 15 eller udfyld formularen nedenfor - så kontakter vi dig hurtigst muligt.

    Derfor skal du bruge en af vores advokater

    • Vi er specialister inden for udlændingeret og har mange års erfaring
    • Vi har styr på regler og lovgivning på området
    • Vi sikrer dig en god og hurtigere sagsbehandling
    • Vi er gode til at forklare sagens forløb, så det er nemt at forstå
    • Vi har tilknyttet en somalisk og syrisk tolk
    Asyl- og inddragelsessager

    Rådgivning inden for udlændingeret:

    Vores advokater kan hjælpe dig med sager inden for følgende områder. Læs mere ved at klikke på det område, der er relevant for dig.

    Familiesammenføring

    For at opnå familiesammenføring i Danmark, skal I opfylde nogle betingelser. Se de forskellige former for opholdstilladelser her.

    Familiesammenføring

    Dansk statsborgerskab

    Vi kan hjælpe dig, hvis du ønsker at søge om dansk statsborgerskab. Vores rådgivning kan give dig et overblik over hvilke betingelser, du skal opfylde.

    Dansk statsborgerskab

    Asyl

    Vi kan hjælpe dig, hvis du ønsker at søge asyl i Danmark, eller hvis du vil klage over en asylafgørelse. Vores advokater har styr på processen.

    Asyl

    Inddragelse af opholdstilladelse

    Har du fået inddraget din opholdstilladelse, eller risikerer du at få det? Så kan vi hjælpe dig.

    Inddragelse af opholdstilladelse

    Permanent opholdstilladelse

    Reglerne om permanent opholdstilladelse er mange og indviklede, og de ændres ofte. Vi kan hjælpe dig.

    Permanent opholdstilladelse

    Arbejdstilladelse

    For at få arbejdstilladelse, skal du opfylde visse krav, hvis du ikke er nordisk eller EU-statsborger. Vi kan undersøge, om du opfylder kravene.

    Arbejdstilladelse

    Visum

    Det kræver i nogle tilfælde visum, hvis man vil rejse til Danmark. Det er ikke alle nationaliteter, som skal have et visum. Vi kan hjælpe dig med visumansøgningen.

    Visum

    Inddragelse af opholdstilladelse som familiesammenført

    Hvis du er familiesammenført og står overfor en skilsmisse eller fraflytning.

    Inddragelse af opholdstilladelse

    Vi har skrevet mange interessante blogindlæg
    om udlændingeret.

    FIND DEM HER

    Ofte stillede spørgsmål

    Få svar på de hyppigst stillede spørgsmål herunder.

    Hvornår opfylder jeg kravet om fuldtidsbeskæftigelse?

    Det gælder som en betingelse i forbindelse med en ansøgning om permanent opholdstilladelse, at du har været i fuldtidsarbejde i mindst 3 år og 6 måneder ud af de seneste 4 år. Det betyder, at du i de seneste 4 år alene må have 6 måneders ledighed (altså uden fultidsarbejde). Ved fuldtidsarbejde forstås arbejde af mindst 30 timer ugentligt eller 120 timer månedligt.

    Skal jeg opfylde alle de supplerende betingelser?

    Man behøver kun at opfylde 2 ud af 4 af de supplerende betingelser, hvis man har opholdt sig lovligt i Danmark i mindst 8 år. Det er op til ansøgeren selv at vælge, hvilke 2 af de supplerende man ønsker at opfylde. Såfremt man har opholdt sig lovligt i Danmark i mindre end 8 år, er det dog et krav, at man opfylder alle 4 supplerende betingelser.

    Behøver jeg at ansøge om forlængelse af min nuværende opholdstilladelse, hvis jeg ansøger om permanent opholdstilladelse?

    Hvis du ansøger om permanent opholdstilladelse inden for 3 måneder eller mindre før udløbet af din nuværende opholdstilladelse, vil din ansøgning om permanent opholdstilladelse samtidig fungere som en ansøgning om forlængelse af din opholdstilladelse. Det betyder, at hvis du får afslag på ansøgningen om permanent opholdstilladelse, vil ansøgningen i stedet fungere som en ansøgning om forlængelse af din nuværende opholdstilladelse. I det tilfælde behøver du ikke at ansøge om forlængelse af din nuværende opholdstilladelse. Ansøger du omvendt om permanent opholdstilladelse i mere end 3 måneder før udløbet af din nuværende opholdstilladelse, vil den ikke fungere som en forlængelse, og derfor vil du fortsat skulle ansøge om forlængelse af din nuværende opholdstilladelse.

    Hvor meget skal der betales i ansøgningsgebyr?

    Der skal altid betales et ansøgningsgebyr til Udlændingestyrelsen i forbindelse med en ansøgning om permanent opholdstilladelse. Det er et gebyr, som Udlændingestyrelsen opkræver som betaling for den sagsbehandling, der medfølger. Hvis du har opholdstilladelse som flytning eller familiesammenført, skal du betale et ansøgningsgebyr på kr. 4.835 (2023-niveau). Hvis du omvendt har opholdstilladelse på baggrund af arbejde eller studie, koster ansøgningsgebyret kr. 7.355.

    Hvor lang er sagsbehandlingstiden ved en ansøgning om permanent opholdstilladelse?

    Den forventede maksimale sagsbehandlingstid hos Udlændingestyrelsen er 10 måneder.

    Kan man få inddraget sin permanente opholdstilladelse?

    – Din opholdstilladelse bortfalder automatisk, hvis du opgiver din bopæl i Danmark, fx hvis du sælger eller opsiger din bolig, og ikke har til hensigt at vende tilbage til Danmark.

    – Man kan også få inddraget sin permanente opholdstilladelse, hvis man udrejser af Danmark i mere end 6 måneder i træk. Du har dog mulighed for at søge dispensation fra bortfald af din opholdstilladelse, før du udrejser. Eventuel dispensation meddeles for højst 3 år.

    – Har man haft permanent opholdstilladelse i mere end de seneste 2 år, vil man kunne udrejse af Danmark i op til 12 måneder i træk, uden at det får konsekvenser for det permanente ophold.

    – Du kan også få inddraget din opholdstilladelse, hvis du bliver udvist ved dom.

    Kontakt en af vores eksperter i udlændingeret