5 gode råd til din asylansøgning

Vi giver dig 5 gode råd til din asylansøgning

Den danske udlændingelov er på mange måder skærpet gennem årene. Udgangspunktet er fortsat, at hvis du er personligt forfulgt og har behov for beskyttelse, så kan du få asyl i Danmark.
Når du søger asyl i Danmark, er der nogle forhold, som kan være særdeles afgørende for din sag.
Her har vi samlet 5 gode råd, som klæder dig godt på til din kommende asylsag.

GRUNDIG FORBEREDELSE

Udlændingestyrelsen vil på et tidspunkt indkalde dig til en personlig samtale. Det er altid en god idé, at du forbereder dig grundigt inden din samtale med Udlændingestyrelsen. Forbered dig på at genkalde dine konflikter i dit hjemland, og forsøg så vidt muligt at huske datoer, samt rækkefølgen på forskellige hændelser fra dit hjemland.

TIP! Du kan eventuelt forberede en tidslinje, som et hjælpemiddel under din samtale.

DETALJEREDE OG SAMMENHÆNGENDE FORKLARINGER

Under dine samtaler med Udlændingestyrelsen bør dine forklaringer om, hvorfor du har søgt asyl være så detaljerede, sammenhængende og troværdige som muligt. Dine oplysninger behandles fortroligt af de danske udlændingemyndigheder, og dine oplysninger bliver ikke delt med dine familiemedlemmer uden dit samtykke. De bliver heller ikke delt med myndighederne i det land, som du er flygtet fra.

GØR OPMÆRKSOM PÅ FEJL ELLER MANGLER

Efter samtalen vil et skriftligt referat blive læst op af tolken. Du skal skrive under på, at det som er angivet i referatet, er korrekt. Da referatet bruges fremadrettet i din sag, er det vigtigt, at du gør tolken opmærksom på eventuelle fejl eller mangler. Har du således glemt at angive en detalje, er det vigtigt, at du gør tolken opmærksom på dette, inden du underskriver referatet.

DOKUMENTATION TIL STØTTE FOR DIT ASYLMOTIV

Er du i besiddelse af dokumenter, fotos eller andet relevant dokumentation, som kan støtte dit asylmotiv, er det en god idé, at medbringe disse og fremføre ved dine samtaler.

GRATIS ADVOKATBISTAND

Hvis Udlændingestyrelsen har meddelt dig afslag på din asylansøgning, og sagen herefter skal behandles i Flygtningenævnet, har du ret til advokatbistand. Din advokatbistand betales af den danske stat. Du har mulighed for selv, at vælge lige netop dén advokat, som du ønsker skal repræsentere dig i Flygtningenævnet.

Kom godt videre med din asylansøgning

Skal vi hjælpe dig med din asylansøgning? Så ring til os på 72 14 11 15  eller skriv os en mail på info@advokatfirmaet-ge.dk. Du kan læse mere om vores services inden for udlændingeret her.

Ønsker du at vide mere om selve asylprocessen? Så se denne video, som er indtalt på 19 forskellige sprog.

Indlægget er skrevet af Tobias Grotkjær Elmstrøm, advokat og Cecilie Buhl, sagsbehandler.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.