...
Advokatforbehold - din sikkerhed for en fair bolighandel

Advokatforbeholdet – sikrer fair bolighandel

Når du går og tænker på at købe ny bolig, er der mange overvejelser at tage højde for, og det kan være svært at sætte sig ind i dem alle. Sørg for at få et advokatforbehold med i købsaftalen.

I forbindelse med køb af ejendom er der risiko for mangler ved huset. Mangler som kræver udbedring eller fremtidige udgifter til det offentlige. Disse udgifter er lette at overse, og kan potentielt blive en byrde for dig som køber efter overdragelsen. Hvis der ikke udvises forsigtighed, kan drømmeboligen udvikle sig til en dyr fornøjelse i fremtiden.

Skriv under med en god mavefornemmelse

Et advokatforbehold i aftalen er løsningen på uforudsete udfordringer. Forbeholdet består typisk ikke af mere end en kort formulering i købsaftalen. Men har stor betydning for dine muligheder i forhold til at komme ud af aftalen.

Ved at indsætte et advokatforbehold i købsaftalen, inden du skriver under, betinger du underskriften af din advokats godkendelse af aftalen. Dermed er der mulighed for at få et par sagkyndige øjne på aftalen, og du kan nærmere forholde dig til indholdet. Og vigtigst af alt, går handlen ikke igennem uden godkendelse fra advokaten.

Den almindelige fortrydelsesret koster dig

Almindeligvis har køber i en ejendomshandel mulighed for at fortryde aftalen. Dette gælder dog kun, hvis der sker fortrydelse inden 6 hverdage fra aftalens indgåelse. Derudover skal køber betale en godtgørelse på 1 % af købesummen til sælger.

I tilfælde af mangler eller fremtidige fejl ved ejendommen er et advokatforbehold derfor i højere grad både en bedre og billigere løsning end udvejen, som den almindelige fortrydelsesret giver dig.

Få advokatforbeholdet på plads

Hos Advokatfirmaet Grotkjær Elmstrøm godkender vi ikke en aftale, hvis ikke alt er i orden. Står du overfor en fremtidig ejendomshandel og ønsker en grundig gennemgang af købsaftalen, kan en af vores dygtige advokater hjælpe dig videre.

Brug for en boligadvokat?

Overvejer du at købe bolig og vil have en advokat med på råd? Du kan enten give os et kald på telefon 72 14 11 15 eller læse mere om vores rådgivning inden for boligkøb.

Indlægget er skrevet af Rasmus Møller Nielsen, sagsbehandler og Tobias Grotkjær Elmstrøm, advokat.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.