Få fuld forældremyndighed over dit barn

Vi kan hjælpe dig, hvis du ønsker at søge fuld forældremyndighed over dit barn.

 

Hvis du og den anden forælder har fælles forældremyndighed, men I ikke længere bor sammen, kan I aftale, at den fælles forældremyndighed ophæves og overdrages til enten dig eller den anden forælder.

 

Aftalen skal sendes på en særlig blanket til Familieretshuset (tidligere Statsforvaltningen) for at være gyldig. Blanketten kan hentes på Familieretshusets hjemmeside og skal underskrives af dig og den anden forælder.

 

Få en af vores advokater med speciale i forældremyndighedssager til at hjælpe dig med din sag. Vi har hjulpet mange med at finde den bedste løsning for både barn og forældre.

  Brug for en advokat?

  Giv os et kald på 72 14 11 15 eller udfyld formularen nedenfor - så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  Oftest dækkes dine advokatudgifter

  Dine advokatudgifter vil blive dækket til din sag i Familieretten, hvis du opfylder de økonomiske betingelser for fri proces. Vi kan hjælpe dig med at afklare dette, og vi sørger for at udarbejde ansøgning herom.

  Derfor skal du vælge en af vores familieretsadvokater

  • Vi støtter dig gennem hele forløbet
  • Du får stærk juridisk rådgivning og mange års erfaring
  • Vi gennemgår alle dokumenter, så intet bliver overset
  • Vi rådgiver med dit barn i fokus
  • Vi rådgiver dig om, hvordan vi forventer, sagens resultat vil blive – vi forsøger således ikke at bilde dig noget ind
  • Vi har stor kendskab til Familieretshusets (tidligere Statsforvaltningen) og Familierettens arbejdsgange, så du bliver godt klædt på til sagens fremtidige forløb
  • Vi sørger for, at du bliver hørt – både hos Familieretshuset og evt. senere i Familieretten
  Ingen_enighed_om_fuld_foraldremyndighed_200x200

  Sådan foregår forløbet hos os ved sager om fuld forældremyndighed

  Hvis du og den anden forælder ikke kan blive enige om at ophæve den fælles forældremyndighed og overføre den til ene forælder, skal du rette henvendelse til Familieretshuset. Familieretshuset vil herefter indkalde dig og den anden forælder til et møde, hvor I skal drøfte jeres barns forhold og forsøge at blive enige. Her vil det give god mening at have en af vores familiretsadvokater med til at tale din sag. Vi vil inden mødet i Familieretshuset holde et møde med dig, hvor vi snakker din sag igennem og forbereder dig bedst muligt. Du skal være opmærksom på, at du selv skal betale for vores rådgivning og eventuelle deltagelse i mødet i Familieretshuset.

   

  Såfremt du og den anden forældre ikke bliver enige på mødet i Familieretshuset, og en af jer fortsat ønsker, at den fælles forældremyndighed skal ophæves, vil Familieretshuset sende sagen til Familieretten, som herefter træffer en afgørelse. Familieretshuset kan altså ikke træffe en afgørelse om ophævelse af forældremyndighed, hvis I er uenige.

   

  Familieretten kan herefter ophæve den fælles forældremyndighed. Det sker, hvis I ikke kan samarbejde omkring barnet ud fra, hvad der er bedst for barnet.

   

  Såfremt sagen tidligere har været behandlet i Familieretshuset og Familieretten, kan Familieretshuset afvise at behandle sagen. Dette kan skyldes, at forholdene ikke har ændret sig væsentligt, siden sagen sidst blev behandlet. Afviser Familieretshuset at tage sagen op, kan afgørelsen om afvisningen af sagen indbringes for Familieretten inden 4 uger. Vi kan hjælpe dig gennem hele forløbet og vil løbende rådgive dig om, hvad vi mener, der er bedst i forhold til dit barn.

  Vi har skrevet mange interessante blogindlæg
  om familieret.

  FIND DEM HER

  Kontakt en af vores eksperter i sager om fuld forældremyndighed