...
 

Familieret

Vi kan hjælpe dig, hvis du har en sag inden for familieret. Familieret er en samlet betegnelse for de sager, vi har i relation til familieforhold. Det kan dreje sig om sager vedrørende forældremyndighed, bopæl, samvær samt tvangsfjernelser. I alle tilfælde er det barnet, der er i fokus, og vi gør, hvad vi kan for at sikre den bedste løsning for dig og dit barn.

 

Kan du og den anden forælder eksempelvis ikke blive enige om, hvem der skal have barnet boende ved en skilsmisse, er det en god idé at søge hjælp hos os. Vi rådgiver dig om de forskellige muligheder, så du og den anden forælder har de bedste forudsætninger for at finde en ordning, der passer til jer og jeres barn.

 

Det samme gælder, hvis du er i den situation, at kommunen mener, at dit barn skal tvangsfjernes. Vi hjælper dig gennem hele processen og rådgiver dig om rettighederne for både dig og dit barn.

 

Derudover hjælper vi også med at få udarbejdet en ægtepagt eller en fremtidsfuldmagt.

    Brug for en familieadvokat?

    Giv os et kald på 72 14 11 15 eller udfyld formularen nedenfor - så kontakter vi dig hurtigst muligt.

    Du kan ofte få dækket dine advokatudgifter

    I sager omkring forældremyndighed og bopæl i Familieretten kan du afhængig af din økonomiske situation få dækket dine advokatudgifter, så du ikke selv skal betale noget. Dog har du altid ret til gratis advokatbistand ved tvangsanbringelse. Klik på et af nedenstående links for at læse nærmere herom.

     

    Hvis du ønsker at få udarbejdet en ægtepagt eller fremtidsfuldmagt, har vi en fast pris.

    Derfor skal du vælge en af vores familieadvokater

    • Vi støtter dig gennem hele forløbet
    • Du får stærk juridisk rådgivning og mange års erfaring
    • Vi gennemgår alle dokumenter, så intet bliver overset
    • Vi rådgiver med dit barn i fokus
    • Vi rådgiver dig om, hvordan vi forventer, sagens resultat vil blive – vi forsøger således ikke at bilde dig noget ind
    • Vi har stor kendskab til Familieretshusets (tidligere Statsforvaltningen) og Familierettens arbejdsgange, så du bliver godt klædt på til sagens fremtidige forløb
    • Vi sørger for, at du bliver hørt – både hos Familieretshuset og evt. senere i Familieretten
    Familieret - vores advokater kan hjælpe med alle sager vedrørende familieforhold

    Hvilken type familiesag har du?

    Forældremyndighed

    Vi kan hjælpe dig, hvis du har en sag vedrørende forældremyndighed. Få rådgivning af en af vores familieretsadvokater, så vi sikrer det bedste for dit barn og dig.

    Forældremyndighed

    Bopæl

    Vi kan hjælpe dig, hvis du har en bopælssag. Kan du og den anden forælder ikke blive enige om, hvor barnet skal bo (have folkeregisteradresse) efter samlivsophør, kan du få rådgivning fra os.

    Bopæl

    Samvær

    Vi kan hjælpe dig, hvis du har en sag om samvær. Hvis du og den anden forældre ikke kan blive enige om, hvor meget samvær den anden forælder, der ikke er bopælsforælder, skal have.

    Samvær

    Tvangsfjernelse af børn

    Vi kan hjælpe dig, hvis du har en sag, hvor kommunen vil tvangsfjerne dit barn, eller hvis du frivilligt vil anbringe dit barn. Vi kan også hjælpe dig, hvis du er barn, og kommunen vil tvangsfjerne dig.

    Tvangsanbringelse

    Fremtidsfuldmagt

    En fremtidsfuldmagt er et dokument, som giver en eller flere personer fuldmagt til at varetage dine interesser, hvis du skulle blive syg eller på anden måde blive ude af stand til at træffe personlige beslutninger.

    Fremtidsfuldmagt

    Ægtepagt

    Få en ægtepagt, hvis I ikke ønsker fælleseje i ægteskabet. Det giver især mening, hvis I ikke ønsker ligedeling af alle aktiver ved død eller skilsmisse. En ægtepagt kan både oprettes, når ægteskabet indgås, og efter I er gift.

    Ægtepagt

    Vi har skrevet mange interessante blogindlæg
    om familieret.

    FIND DEM HER

    Ofte stillede spørgsmål

    Få svar på de hyppigst stillede spørgsmål herunder.

    Hvad betyder det at have fælles forældremyndighed?

    Som udgangspunkt foreskriver loven, at der er fælles forældremyndighed imellem forældre. Hvis i har fælles forældremyndighed er i fælles om alle overordnede beslutninger vedrørende barnet, f.eks. vedrørende skolevalg, udstedelse af pas, valg af navn mm. I er også fælles om at drage ansvar for barnet. Når man har del i forældremyndigheden, så er man også barnets værge og har dermed ret til indsigt i barnets økonomi og formue.

    Hvad er reglerne for, hvornår der er fælles forældremyndighed?

    Hvis barnet er født efter 1. oktober 2007, så har i fælles forældremyndighed, når én ud af disse kriterier er opfyldt,

    • I var gift med hinanden, da barnet blev født eller blev gift senere
    • I var separeret, da barnet blev født, og faren i den forbindelse anerkendte faderskabet eller blev dømt til at være far i en faderskabssag ved retten
    • I underskrev en fælles omsorgs- og ansvarserklæring, da barnet blev født
    • I var gift med hinanden inden for de sidste 10 måneder, før barnet blev født
    • I har indsendt en blanket om aftale om fælles forældremyndighed til Familieretshuset.
    • I har boet sammen inden for de sidste 10 måneder før barnet blev født, og faren i den forbindelse anerkendte faderskabet eller blev dømt til at være far i en faderskabssag ved retten.

    Bopæl

    Når man er bopælsforælder, er man også registreret med barnets juridiske bopælsadresse. Dette vil fremgår af CPR-registret. Som bopælsforælder er man berettiget til at træffe almindelige og sædvanlige beslutninger for barnet, f.eks. hvor barnet skal gå i institution og hvilke fritidsinteresser, barnet skal have. Som bopælsforælder, kan man også frit flytte barnets adresse i tilfælde af en flytning et andet sted inden for landets grænser. Man skal dog være opmærksom på, at loven foreskriver en 6 ugers varslingspligt til den anden forælder. Man kan som bopælsforælder ikke flytte til udlandet uden den anden forælders samtykke.

    Kan man aftale at have delt bopæl over barnet?

    Delt bopæl over barnet er et relativt nyt fænomen og blev indført i april 2019. Barnet kan have delt bopæl mellem sine forældre, såfremt forældrene er enige om det. Det kræver altså en aftale imellem forældrene, som i kan vælge at få registreret i CPR-registret. Aftalen kan i vælge at indsende til Familieretshuset, som vil forestå registreringen. Det er dog ikke et krav. I behøver ikke at have en deleordning eller bo tæt ved hinanden for at få delt bopæl. Omfanget af samværet med barnet har heller ingen betydning. Aftalen er helt op til jeres egne betingelser. Aftalen kan bringes til ophør af begge forældre på ethvert tidspunkt.

    Samvær

    En samværsordning mellem et barn og en samværsforælder, kan forældre frit aftale imellem sig. Såfremt der ikke er enighed om samværet, kan man som samværsforælder anlægge en samværssag i Familieretshuset. Familieretshuset vil hjælpe jer med at indgå en aftale, der er bedst for jeres barn. Hvis ikke i kan blive enige om et samvær i Familieretshuset, kan der træffes afgørelse om samværet. Såfremt Familieretshuset ikke kan træffe en afgørelse om samvær på baggrund af aktuelle risikofaktorer eller uenighed, så skal jeres sag indbringes for retten. Det er dermed op til domstolene at træffe endelig afgørelse om samvær.

    Hvor meget samvær har samværsforælder ret til?

    Samværsretten er en individuel bedømmelse og adskiller sig fra barn til barn. En
    tommelfingerregel er, at barnet har ret til samværsovernatninger ud fra barnets alder, så hvis barnet er 2 år, vil et almindeligt velfungerende barn, der trives og har god kontakt til begge sine forælder, have ret til to overnatninger. Et samvær er ikke statisk og skal i løbet af barnets levealder tages op til genvurdering.

    Hvad siger loven?

    Loven foreskriver barnets ret til begge sine forældre. Forældrene skal derudover i fællesskab sørge for, at barnet har kontakt til begge sine forældre. Begge forældre har ligeledes et fælles transportansvar i forbindelse med samværet.

    Kontakt en af vores eksperter i familieret