Akut tvangsfjernelse af dit barn

Vi kan hjælpe dig, hvis du har en sag om akut tvangsfjernelse. Hvis kommunen vurderer, at der er åbenbar risiko for alvorlig skade på barnets sundhed eller udvikling, kan de indstille til en akut tvangsfjernelse af dit barn. Det betyder, at formanden for børn og unge-udvalget træffer afgørelse om, hvorvidt barnet kan fjernes akut ude, at sagen bliver forelagt for børn og unge-udvalget først. Tvangsfjernelsen skal godkendes i udvalget inden for en uge.

 

Bliver dit barn fjernet akut fra hjemmet, skal du ringe til os med det samme, da det er vigtigt, at vi kommer ind i sagen så hurtigt som muligt. Du har ret til selv at vælge advokat. Vi vil derfor anbefale dig at få os til at repræsentere dig, da vi har mange års erfaring inden for området.

 

Hvis du kontakter os hurtigt, har vi mulighed for at rådgive dig om dine rettigheder og muligheder, herunder hvad der kommer til at ske i sagen fremadrettet. Vi har mulighed for at vejlede dig om de næste skridt i sagen, og om hvilke udsigter der er til, at dit barn kommer hjem igen.

  Brug for en advokat ved akut tvangsfjernelse?

  Giv os et kald på 72 14 11 15 eller udfyld formularen nedenfor - så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  Gratis advokathjælp ved akut tvangsfjernelse

  Indehaveren af forældremyndigheden og børn over 12 år har ret til gratis advokathjælp i forbindelse med sager om akut tvangsfjernelse.

  Derfor skal du vælge en af vores familieretsadvokater

  • Vi taler din sag i børne og unge-udvalget – vi er din sikkerhed for, at du bliver hørt under sagen
  • Vi er eksperter inden for tvangsfjernelse og har hjulpet mange forældre med denne type sager
  • Vi gennemgår alle dokumenter, så intet bliver overset
  • Vi rådgiver og støtter dig gennem hele det svære forløb
  • Vi sikrer, at dine rettigheder bliver overholdt
  • Vi vejleder dig om dine klagemuligheder
  Akut tvangsfjernelse - få hjælp fra en advokat

  Sådan foregår forløbet omkring akut tvangsfjernelse hos os

  Hvis formanden for børn og unge-udvalget beslutter at fjerne dit barn akut, skal denne beslutning godkendes af børn- og unge-udvalget inden for 7 dage.

  Vi deltager på dette møde uden udgifter for dig. Forinden gennemgår vi sagen sammen med dig. På den måde sikrer vi, at oplysningerne stemmer overens med de faktiske forhold. Vi sikrer ydermere, at vi har modtaget alle dokumenter i sagen.

   

  Børn- og Unge-udvalget kan enten beslutte, at dit barn skal hjem igen, eller at tvangsanbringelsen skal opretholdes i 4 uger.

   

  Du kan klage over afgørelsen til Ankestyrelsen, hvor vi også bistår dig og deltager i mødet uden udgifter for dig. Hvis du heller ikke får medhold i Ankestyrelsen, kan sagen indbringes for Familieretten – ofte uden udgifter for dig.

  Andre former for anbringelse

  Du kan læse mere om andre former for anbringelse, vi kan hjælpe med her:

   

  Andre former for tvangsfjernelse

  Vi har skrevet mange interessante blogindlæg
  om familieret.

  FIND DEM HER

  Kontakt vores eksperter i akut tvangsfjernelse