Udvidet samlevertestamente

Vi kan hjælpe jer, hvis I ønsker at oprette et udvidet samlevertestamente. Hvis I ikke vil til præsten, må I til advokaten. Er I samlevende og ikke opretter et udvidet samlevertestamente, vil I ikke arve hinanden. Dette gælder uanset hvor længe I har boet sammen. Det er således en generel misforståelse, at man arver efter hinanden, når man har boet sammen i to år. Har I således børn sammen, vil børnene arve afdødes arv ellers er det afdødes forældre eller søskende.

 

Det er en meget god idé at få oprettet et udvidet samlevertestamente, særligt hvis I køber fast ejendom sammen. Herved kan I sikre, at længstlevende arver førstafdøde, så vedkommende ikke skal forlade hus og hjem.

 

I vil som samlevende kunne ligestilles som ægtefæller, dog vil I skulle betale boafgift på 15 % og kan ikke sidde i uskiftet bo. Endvidere kræver et udvidet samlevertestamente, at I har haft samme bopæl i minimum to år eller har et fælles barn sammen eller et på vej.

  Brug for en advokat til testamente?

  Giv os et kald på 72 14 11 15 eller udfyld formularen nedenfor - så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  Fast pris på udvidet samlevertestamente

  Du kan se en oversigt over alle vores priser her.

  Derfor skal I vælge en af vores advokater

  • I får indflydelse på størstedelen af jeres arv og sikrer hinanden bedst muligt
  • I får kompetent rådgivning ud fra jeres situation
  • Vi afholder fysiske møder med jer. Dermed er I sikre på at undgå fejl og misforståelser i jeres testamente
  • I forstår indholdet af jeres testamente, idet vi går meget op i at forklare indholdet på en let forståelig måde
  Udvidet samlevertestamente - derfor skal du vælge en af vores advokater med speciale i testamente

  Sådan foregår forløbet hos os

  Vi holder indledningsvist et møde, hvor vores advokat fortæller jer om mulighederne med et udvidet samlevertestamente. Der bliver taget udgangspunkt i jeres situation, og hvad der vil være den bedste løsning for jer. Advokaten beder jer efterfølgende sende relevante oplysninger, så han har den nødvendige dokumentation.

   

  Efter mødet beder advokaten dig sende relevante dokumenter. Herefter udarbejder han et udkast til dit testamente, som du skal godkende. Så snart det er gjort, skal testamentet underskrives hos notaren. Notaren sørger for at en genpart af testamentet bliver opbevaret i Centralregistret for testamenter, så det automatisk dukker op, når du afgår ved døden.

  Bestemmelse over størstedelen af arven:

  Da førstafdøde efterlader sig børn eller andre livsarvinger, kan I ved oprettelse af udvidet samlevertestamente højest bestemme, at den længstlevende skal arve 7/8 af førstafdødes formue. Ved et gensidigt testamente (altså hvis I ikke har boet sammen i to år, eller venter eller har et fælles barn sammen) vil I højest kunne bestemme, at den længstlevende skal arve 3/4 af førstafdødes formue.

   

  Derudover kan I ved udvidet samlevertestamente bestemme, at den længstlevende skal have følgende fordele:

   

  • Ret til forinden at udtage genstande, som udelukkende den længstlevende personligt bruger, men som tilhører førstafdøde
  • Ret til at supplere arven op, så den længstlevende samlet har en nettoformue på 790.000 kr. (2020-niveau) inkl. forsikringssummer efter førstafdøde
  • Fortrinsret til at udtage genstande inden for arven efter førstafdøde
  • Ret til arvehenstand

   

  Vi vil anbefale jer at få udarbejdet et testamente, særligt hvis I vil sikre jer, at længstlevende ikke skal gå fra hus og hjem, hvis en af jer dør

  Udvidet samlevertestamente - bestem over størstedelen af arven

  Vi har skrevet mange interessante blogindlæg
  om arveret.

  Kontakt en af vores eksperter i udvidede samlevertestamenter