Vi kan hjælpe dig, hvis du er kommet til skade i din fritid. Det er en fritidsskade, hvis skaden er sket i din fritid, som f.eks. ved et færdselsuheld, sportsskade, hundebid eller et uheld på et glat fortov.
Vores advokater er eksperter i fritidsskader og har fået millioner hjem i erstatning til skadelidte personer ligesom dig. Ingen sager er ens – derfor gør vi meget ud af at sætte os grundigt ind i hver enkelt sag. Vi gennemgår alle sagens dokumenter, så vi er 100 % inde i din sag og har de bedste forudsætninger for at få erstatningen for din fritidsskade i hus.
Det er alt afgørende, at du hurtigst muligt får din fritidsskade registreret ved lægen eller på skadestuen. Husk at få alle gener noteret ned, og sørg for at kontakte lægen igen og igen herom.
Du skal også anmelde skaden til forsikringsselskabet/-erne. Netop der kan vi komme ind i billedet og sørge for, at du får oplyst det, der er vigtigt, og undladt det, som evt. kan skade din sag.
Det kan være en god idé på ulykkesstedet at tage billeder til dokumentation – og få også gerne info på vidner. Det giver de bedste forudsætninger for din sag.
Hvis der er en ansvarlig modpart i din sag – f.eks. i et trafikuheld – så vil dine advokatudgifter i højt omfang blive dækket i erstatningssagen, da forsikringsselskabet betaler rimelige og sædvanlige advokatudgifter. Hvis der er tale om et solouheld, er det egenbetaling. Vi kører altid med fair priser og starter altid med at vurdere din sag og giver dig et prisoverslag, inden vi går i gang med.
Det er som nævnt ovenfor vigtigt, at du, så snart skaden er sket, får alle dine gener registreret. Det kan enten være ved egen læge eller på skadestuen. Det gælder også, selvom du måske ikke tænker, at det gør så ondt lige nu. Gener registreret senere end 72 timer kan betyde en afvisning.
Herefter skal du tage kontakt til en af vores erstatningsadvokater, så vi kan komme i gang med at kigge på din sag. Vi kan hjælpe dig med at foretage anmeldelse både til modpartens forsikring og evt. egne forsikringer.
Vi starter med at tage et møde eller en snak over telefonen, hvor vi spørger ind til alle detaljer omkring din fritidsskade/ulykke. Det gælder ting som:
Når vi har alle detaljer fra dig, indhenter vi oplysninger fra forsikringsselskab, læger og andre relevante parter. Herefter tager vi over på korrespondancen med forsikringsselskabet. Vi sørger for, at du indkaldes til en speciallægeundersøgelse med henblik på belysning af de varige mén, og vi sikrer os, at du får tilbudt den rigtige erstatning. Hvis sagen skal forelægges for Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, står vi også for behandlingen der, og kan vejlede dig om, hvorvidt en udtalelse fra dem kan accepteres.
Du kan se en oversigt over, hvad du kan få erstatning for ved en fritidsskade her.
Sagsbehandlingstiden kan føles som rigtig lang i erstatningssager. Vi holder dig selvfølgelig opdateret i sagen, så snart vi hører nyt.
Hvis det ikke lykkes at opnå enighed med forsikringsselskabet om en korrekt erstatning efter din fritidsskade, så kan det i sidste ende blive nødvendigt at køre en retssag. Her er du i gode hænder, fordi din advokat allerede har et indgående kendskab til din sag.
Din private ulykkesforsikring betaler dig godtgørelse for varige mén pådraget ved en ulykke, og de fleste ulykkesforsikringer dækker også behandlingsudgifter til fx fysioterapi, kiropraktor eller psykolog. Typisk dækkes behandlinger i max 1 år. Nogle forsikringer har dog en maksimum beløbsgrænse. Dit varige mén vurderes og fastsættes typisk efter 1 år, når skaden er stationær. Méngodtgørelsen fastsættes ud fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings vejledende méntabel.
Du skal sørge for at anmelde ulykken til alle dine private forsikringer, da du ved varige pådragne mén kan få udbetaling fra alle selskaber. Husk også, hvis du er med i en fagforening. Så er der typisk tegnet en ulykkesforsikring via den. Ulykken skal anmeldes indenfor 3 år. Ellers forældes dit krav.
Et piskesmæld er en forstuvning af nakken, som typisk opstår ved påkørsel i trafikken. Udover at foretage anmeldelse til skadevolder (modparten i trafikuheldet) skal du også altid sørge for at anmelde ulykken til alle dine private ulykkesforsikringer. De dækker nemlig også, hvis du pådrager dig varige mén ved påkørslen. Et piskesmæld takseres typisk til 5-20% alt afhængig af, om der er ledsagende kognitive gener. Man bruger Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings vejledende méntabel til at fastsætte méngraden.
Typisk vil din ulykkesforsikring i forbindelse med fremsendelse af et méntilbud oplyse, at du kan klage til en intern klageafdeling i selskabet. Det vil sjældent ændre på resultatet. En videre vej frem er derfor ofte at indgive en klage til Ankenævnet for Forsikring. Det koster et mindre gebyr. Alternativt kan du bede din ulykkesforsikring om at forelægge sagen for Arbejdsmarkedets Erhvervssikring med henblik på indhentelse af en vejledende udtalelse. Det koster også et gebyr, men nogle gange vil selskabet tilbyde at betale gebyret.
En ulykkesforsikring foretager ofte en vurdering af det varige mén, også selvom der ikke er indhentet en decideret speciallægeerklæring. Så vurderer man méngraden ud fra sagens lægelige papirer (patientjournal, behandlerjournal, hospitalsjournal) og selskabets interne lægekonsulent vil så vurdere, hvad det svarer til i forhold til Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings vejledende méntabel. Såfremt vurderingen er foretaget på et meget mangelfuldt lægeligt grundlag, bør der dog indhentes en speciallægeerklæring, og i den forbindelse har man mulighed for at klage til Ankenævnet for Forsikring. Det koster et mindre gebyr.
Når din forsikring afviser med begrundelsen ”manglende egnethed” så handler det om, at man ikke anerkender årsagssammenhængen. Krav om årsagssammenhæng er en juridisk term, som handler om, at 3 betingelser skal være opfyldt; 1) du skal have dokumentation for strakssymptomer (fx skadestuenotat fra uheldsdagen), 2) du skal have dokumentation for brosymptomer, dvs. dokumentation for at du har vedvarende gener fra skadesdagen og fremefter, og 3) ulykken skal være egnet til at forårsage skaden. Og hvis både punkt 1 og 2 halter, så er det nemmere at afvise sagen med ”manglende egnethed”. Hvis omvendt punkt 1 og 2 er helt klare og dokumenterede, så er det sværere for din ulykkesforsikring at afvise sagen på grund af manglende egnethed. Husk på, at du altid kan klage til Ankenævnet for Forsikring og få deres kendelse af, hvorvidt afvisningen er berettiget.
Der indtræder forældelse 3 år efter skadesdatoen. Det fremgår af Forældelsesloven. Hvis du er i dialog med dit forsikringsselskab, vil man dog i juridisk term sige, at I ”forhandler”, og derved indtræder der ikke forældelse. Det kræver dog, at de ikke har afvist dit krav. Et godt råd er altid at forsøg at få suspenderet forældelsen, hvis den 3-årige frist nærmer sig. Og i sidste ende kan man undgå forældelse ved at anlægge retssag. Det afbryder nemlig forældelsesfristen.
Hvis du er kommet til skade i en ulykke, hvor der er en mulig skadevolder/en modpart, skal du altid sørge for at anmelde ulykken til skadevolders ansvarsforsikring. Også selvom det fx er et trafikuheld, hvor du har påkørt modparten, og i princippet er skyld i ulykken. Den lovpligtige motoransvarsforsikring dækker på objektivt grundlag. Det betyder, at den både dækker, når du bliver påkørt, men også når du påkører en i trafikken. Herudover skal du selvfølgelig anmelde skaden til alle dine private ulykkesforsikringer, da de også dækker godtgørelse for evt. varige mén.