fbpx
 

Dansk statsborgerskab

Vores advokater kan hjælpe dig, hvis du ønsker at søge dansk statsborgerskab. Du skal opfylde en række betingelser, for at kunne få dansk statsborgerskab. Reglerne på dette område ændres ofte. Vi holder os løbende opdaterede om ændringer i regler og praksis. Således kan vi altid give dig helt opdateret viden om, hvad der skal til at få dansk statsborgerskab. Få en af vores advokater til at hjælpe dig, så du kan få den rette rådgivning.

 

Den vigtigste betingelse for et statsborgerskab er, at du har en permanent opholdstilladelse. Derudover skal du kunne dokumentere danskkunskaber, at du er selvforsørgende, at du har bestået indfødsretsprøven, at du ikke har gæld til det offentlige eller har begået kriminalitet.

 

Hvis du er flygtning, skal du have boet lovligt i Danmark i otte år. Er du gift eller samlevende med en dansk statsborger, skal du kun have boet lovligt i Danmark i seks år.

Brug for en advokat?

Giv os et kald på 72 14 11 15 eller udfyld formularen nedenfor:

Fast pris på at få hjælp til dansk statsborgerskab

Vores pris for at hjælpe dig med din ansøgning om dansk statsborgerskab er 9.500 kr. inkl. moms. Hvis det er første gang du søger, skal du derudover betale et gebyr på 1.200 kr..

Derfor skal du vælge en af vores advokater

  • Du får kompetent rådgivning gennem hele forløbet
  • Vi kender lovgivningen og ved, hvad der skal til for at opnå dansk statsborgerskab
  • Vi holder et møde med dig, hvor vi gennemgår ansøgningen og forløbet
  • Vi holder dig orienteret gennem hele sagsforløbet
Advokat dansk statsborgerskab

Sådan forløber ansøgningen om dansk statsborgerskab hos os

En af vores advokater holder et møde med dig og gennemgår ansøgningen om dansk statsborgerskab. Her kigger vi bl.a. på de betingelser, du skal opfylde:

  • Du skal afgive en tro- og love-erklæring
  • Du skal give afkald på dit tidligere statsborgerskab
  • Du skal have boet lovligt i Danmark i en årrække
  • Du må ikke have begået kriminalitet
  • Du må ikke have gæld til det offentlige
  • Du må ikke have modtaget offentlige ydelser i et år forud for afgørelsen
  • Du må ikke have modtaget offentlige ydelser i 4 1/2 år ud af fem år forud for afgørelsen
  • Du skal som minimum have bestået prøve i dansk 2

 

Din ansøgning skal indgives til Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet og koster 1.200 kr. i gebyr. Vi hjælper dig med at lave ansøgningen og holder dig orienteret om forløbet, indtil afgørelsen kommer. Du kan ikke klage over afgørelsen.

 

Hvis du har en meget alvorlig fysisk eller psykisk sygdom, og du har forsøgt at tage prøve i dansk 2 og statsborgerskabsprøven uden at bestå, skal du måske ikke opfylde betingelserne om at have bestået prøve i dansk 2 og statsborgerskabsprøven. Derudover er der visse andre grupper, som heller ikke skal opfylde betingelserne.

Kontakt en af vores eksperter i dansk statsborgerskab