Dansk statsborgerskab

Vores advokater kan hjælpe dig, hvis du ønsker at søge dansk statsborgerskab. Du skal opfylde en række betingelser, for at kunne få dansk statsborgerskab. Reglerne på dette område ændres ofte. Vi holder os løbende opdaterede om ændringer i regler og praksis. Således kan vi altid give dig helt opdateret viden om, hvad der skal til at få dansk statsborgerskab. Få en af vores advokater til at hjælpe dig, så du kan få den rette rådgivning.

Den vigtigste betingelse for et statsborgerskab er, at du har en permanent opholdstilladelse. Derudover skal du kunne dokumentere danskkunskaber, at du er selvforsørgende, at du har bestået indfødsretsprøven, at du ikke har gæld til det offentlige eller har begået kriminalitet.

Hvis du er flygtning, skal du have boet lovligt i Danmark i otte år. Er du gift eller samlevende med en dansk statsborger, skal du kun have boet lovligt i Danmark i seks år.

Brug for en advokat?

Giv os et kald på 72 14 11 15 eller udfyld formularen nedenfor:

Fast pris på at få hjælp til dansk statsborgerskab

Vores pris for at hjælpe dig med din ansøgning om dansk statsborgerskab er 9.500 kr. inkl. moms. Hvis det er første gang du søger, skal du derudover betale et gebyr på 1.200 kr. til Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Derfor skal du vælge en af vores advokater

  • Du får kompetent rådgivning gennem hele forløbet
  • Vi kender lovgivningen og ved, hvad der skal til for at opnå dansk statsborgerskab
  • Vi holder et møde med dig, hvor vi gennemgår ansøgningen og forløbet
  • Vi holder dig orienteret gennem hele sagsforløbet
Advokat dansk statsborgerskab

Sådan forløber ansøgningen om dansk statsborgerskab hos os

En af vores advokater holder et møde med dig og gennemgår ansøgningen om dansk statsborgerskab. Her kigger vi bl.a. på de betingelser, du skal opfylde:

  • Du skal afgive en tro- og love-erklæring
  • Du skal have tidsubegrænset opholdstilladelse og fast bopæl i Danmark
  • Du skal have opholdt dig i Danmark i minimum 9 år
  • Du må ikke have begået visse typer af kriminalitet
  • Du må ikke have gæld til det offentlige
  • Du skal være selvforsørgende
  • Du skal som minimum have bestået Prøve i Dansk 3
  • Du skal have bestået indfødsretsprøven af 2015
  • Du skal deltage i en grundlovsceremoni i din bopælskommune

 

Ansøgning om statsborgerskab skal indgives digitalt til Udlændinge- og Integrationsministeriet og koster 1.200 kr. i gebyr. Vi hjælper dig med at lave ansøgningen og holder dig orienteret om forløbet, indtil afgørelsen modtages.

 

EU- og EØS-statsborgere kan opholde sig i Danmark efter EU-reglerne om fri bevægelighed for personer.

Særligt for børn

Der gælder særlige regler for børns erhvervelse af dansk statsborgerskab. Det er forældrenes statsborgerskab, som har betydning for, om et barn erhverver dansk statsborgerskab ved fødslen.

 

Børn født efter 1. juli 2014

Børn erhverver dansk statsborgerskab ved fødslen, hvis enten faderen eller moderen er dansk statsborger. Dette gælder uanset om forældrene er gift eller ugift.

 

Børn født før 1. juli 2014

Børn erhverver dansk statsborgerskab ved fødslen, hvis enten faderen eller moderen er dansk statsborger. Såfremt barnets forældre ikke er gift, og kun faderen er dansk, erhverver barnet kun dansk indfødsret, hvis det er født i Danmark. Barnet kan også erhverve statsborgerskab, såfremt forældrene indgår ægteskab inden barnet fylder 18 år.

Dansk statsborgerskab - særligt for børn

Kontakt en af vores eksperter i dansk statsborgerskab