...
5 gode grunde til at benytte en boligadvokat ved boligkøb

5 grunde til at du skal benytte en boligadvokat ved boligkøb


Som køber er det vigtigt at have for øje, at ejendomsmægleren kun repræsenterer sælgeren. Vil du undgå ubehagelige overraskelser efter boligkøbet – så benyt en boligadvokat. Læs med her, hvor vi giver dig 5 grunde til at benytte en boligadvokat ved dit næste boligkøb.

1) En boligadvokat fungerer som din rådgiver

Ejendomsmægleren er sælgers repræsentant. Det vil derfor være en fordel for dig som køber at bruge en boligadvokat ved boligkøbet. Advokaten er uafhængig af både sælger og mægler, og arbejder alene ud fra din bedste interesse.

2) Boligadvokatens rolle

En boligadvokat sørger for at rådgive dig om alle faserne i dit boligkøb. Samtidig sørger boligadvokaten for, at du er fuldstændig indforstået med, hvad det er, du skriver under på.

Boligadvokaten gennemgår alle sagens dokumenter og forhold ved handlens indgåelse. Herunder kontrakten, tilstandsrapport, energimærkning, forsikring, vedtægter og servitutter mv. Endvidere skal du være opmærksom på, at det ikke kun er under købsprocessen, advokaten er til rådighed. Boligadvokaten hjælper desuden med tinglysning af ejendommen, refusionsopgørelsen samt indfrielse af lån mv.

Al korrespondance og koordinering med mægler, banke m.m. står boligadvokaten også for.

Vores boligadvokater kan hjælpe dig i hele processen – fra start til nøgleoverdragelse. Book et møde med dem her.

3) De juridiske termer

En købekontrakt vil oftest indeholde indviklede og juridiske vendinger og termer, som kan være svære at forstå, hvis du ikke har en juridisk baggrund. Din boligadvokat hjælper dig med at forklare betydningen af disse vendinger og termer, samt hvilken relevans det har for dig – inden du sætter din underskrift på købsaftalen.

4) Handlens vilkår

Advokaten vil desuden sikre, at handlens vilkår er udformet mest fordelagtigt for dig. Advokaten sørger for, at alle væsentlige forhold i kontrakten er blevet undersøgt og sørger for, at handlen ikke godkendes, førend de betingelser advokaten fremlægger for dig er accepteret og/eller opfyldt.
Uden godkendelse fra din advokat, er handlen ikke endelig. Du sikrer dig hermed, at handlen bliver gennemset af din boligadvokat, når du blot nævner for ejendomsmægleren, at du ønsker et advokatforbehold.

5) Økonomiske konsekvenser

Uden en boligadvokat risikerer du blandt andet store økonomiske og tidskrævende konsekvenser, hvis du som køber overser vigtige vilkår og forhold ved købsaftalen.
En ejendomshandel er typisk meget indviklet, og kan indeholde forhold, som du ikke kan gennemskue konsekvenserne af. Det er en stor investering at købe en ny bolig. Der er derfor oftest mange overvejelser at tage stilling til, hvor en advokat kan sørge for, at dine økonomiske konsekvenser bliver så gennemskuelige som muligt. Advokaten vil også være behjælpelig, hvis sælgeren ikke lever op til det ansvar og de forpligtelser, som fremgår af kontrakten.

Brug for en boligadvokat?

Har du brug for en boligadvokat til dit boligkøb? Så giv os et kald på telefon 72 14 11 15. Du kan også læse mere om vores advokathjælp ved boligsalg. Vi er klar til at hjælpe dig gennem en tryg bolighandel.

Søger du uvildig rådgivning inden for finansiering, byggeteknik eller forsikringer i forbindelse med boligkøb, så anbefaler vi, at du tager et kig på vores samarbejdspartner huskøbet.dk. De tilbyder rådgivning inden for disse områder, hvor de har samlet byens skarpeste rådgivere.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.