erstatningssag

Hvordan påvirker corona min erstatningssag?

Coronavirusset har på kort tid medført store ændringer i samfundet og driften af de offentlige institutioner. Det betyder bl.a. at de fleste sagsbehandlere ved de forskellige styrelser er sendt hjem. Vi giver dig her et overblik over, hvordan situationen påvirker din erstatningssag. Vær opmærksom på at dette er en foreløbig udmelding, som kan ændre sig. 

Vedr. din erstatningssag ved Patientskadeerstatningen

Har du en erstatningssag kørende ved Patientskadeerstatningen, vil behandlingen af erstatningssagerne i det væsentlige ske som hidtil. Patientskadeerstatningen oplyser dog, at der vil være ventetid på journaler og derfor forlænget sagsbehandlingstid. På grund af belastningen af sundhedsvæsenet i denne tid, vil Patienterstatning kun rykke for journalmateriale i perioden, hvis det af hensyn til patienten er absolut nødvendigt.

Vedr. din erstatningssag hos Arbejdsmarkedets Erhvervssikring

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring fortsætter også sagsbehandling af arbejdsskader og udbetaling af erstatninger. Også her, må der dog forventes længere sagsbehandlingstider.

Travlhed hos forsikringsselskaber

Forsikringsselskaber er oftest også parter i vores erstatningssager, og de oplever i øjeblikket ekstraordinær travlhed, hvorfor der også her, må påregnes en længere sagsbehandlingstid, som kan have betydning for din erstatningssag ved os.

Kan corona være en arbejdsskade?

Normalt anerkendes almindelige virussygdomme ikke som en arbejdsskade, da der også er stor risiko for at blive smittet uden for arbejdssituationer. Dette udgangspunkt kan dog fraviges, hvis det kan sandsynliggøres, at en person har været udsat for en konkret smitte eller særlig risiko for smitte, i forbindelse med sit arbejde. Som eksempel kan nævnes sundhedspersonale. For anerkendelse kræves dog, at Coronavirus er konstateret, og en mistanke om sygdommen er således ikke tilstrækkeligt. Det beror dog altid på en konkret vurdering, om en sygdom kan anerkendes som en arbejdsskade.

Voldsoffersager

Da retssystemet er i nødberedskab, må det også forventes, at en udbetaling af en mulig voldoffererstatning forsinkes, da kravene oftest er betinget af, at de fremsættes over for gerningsmanden i retten, hvilket ikke er muligt, såfremt gerningsmandens hovedforhandling udsættes.

Generelt kan siges, at hele det offentlige system er påvirket af Coronavirussens nedlukninger, og alle arbejder på højtryk for at få behandlet og berammet udsatte sager hurtigst muligt. Vi må derfor opfordre vores klienter til at væbne sig med tålmodighed.

Har du brug for advokathjælp til din erstatningssag?

Hvis du har brug advokathjælp til din erstatningssag, kan du læse mere her på vores hjemmeside eller kontakte os på tlf. 72 14 11 15. Du kan også udfylde vores kontaktformular – så kontakter vi dig inden for 24 timer.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.