inddragelse af opholdstilladelse

Har du fået inddraget din opholdstilladelse i Danmark?

Selv om du er blevet meddelt opholdstilladelse i Danmark, kan din opholdstilladelse blive inddraget eller nægtet forlænget, så du mister retten til at opholde dig i Danmark.

Lige nu inddrager Udlændingestyrelsen især opholdstilladelser fra henholdsvis Somalia og Syrien. Dette skyldes, at Udlændingestyrelsen vurderer, at somaliere og syrere ikke længere risikerer forfølgelse eller overgreb, såfremt de vender tilbage til hjemlandet.

Har du fået din opholdstilladelse inddraget, eller er du i risiko for at få din opholdstilladelse inddraget?
Vi giver dig her et par gode råd i forbindelse med din inddragelsessag. Derudover fortæller vi dig, hvordan vi kan hjælpe dig videre.

§ 26-SKEMA OG PARTSHØRINGSSAMTALE

Udlændingestyrelsen vil på et tidspunkt indkalde dig til en personlig samtale – en såkaldt partshøring. Under partshøringssamtalen vil Udlændingestyrelsens repræsentant spørge ind til:

  • Hvorfor du oprindeligt søgte asyl
  • Hvad du frygter ved en tilbagevenden til dit hjemland i dag
  • Hvorvidt du har opnået en selvstændig tilknytning til det danske samfund

 

I den forbindelse er det vigtigt, at du forinden har udfyldt et såkaldt § 26-skema, som vedrører oplysninger om dine personlige forhold og din tilknytning til Danmark. Skemaet indeholder blandt andet områder vedrørende dine sprogkundskaber, din uddannelse eller arbejde, din tilknytning til foreningslivet og dit helbred.

AFGØRELSE OM INDDRAGELSE

Efter partshøringssamtalen vil Udlændingestyrelsen vurdere, om der fortsat er grundlag for, at du skal have opholdstilladelse her i landet, eller om du på ny vil kunne henvises til at tage ophold i dit hjemland.

Såfremt Udlændingestyrelsen vurderer, at du kan rejse tilbage til dit hjemland, vil du modtage en afgørelse med overskriften ”Udlændingestyrelsen inddrager din opholdstilladelse”.

Du kan klage over afgørelsen ved Flygtningenævnet. Du kan enten selv vælge at klage over afgørelsen eller kontakte en advokat, som kan klage over afgørelsen på dine vegne. Herefter vil din sag blive oprettet ved Flygtningenævnet.

VÆBN DIG MED TÅLMODIGHED

Ventetiden for sager, der behandles i Flygtningenævnet, er ofte meget lange. Der kan derfor godt gå lang tid, fra du klager over din afgørelse, til at din sag bliver endeligt behandlet ved Flygtningenævnet.

NOGLE GODE RÅD FRA TOBIAS OG KHALED

I videoen giver Khaled og Tobias dig nogle gode råd til, hvis du har risiko for at få inddraget din opholdstilladelse. Derudover fortæller de også om hele situationen – du får værdifuld viden, som kan hjælpe dig i din situation. 

VI KAN HJÆLPE DIG

Vi kan imidlertid hjælpe dig, hvis du har fået din opholdstilladelse inddraget eller nægtet forlænget. På den måde er du sikker på, at behandlingen og afgørelsen af din sag sker på den rigtige måde, og at du får svar så hurtigt som muligt.

Vi har advokater med speciale i udlændingeret, som står klar til at hjælpe dig med din inddragelsessag. Vi har fået omstødt en del inddragelsessager og vil gøre hvad vi kan, for også at hjælpe dig.

Giv os et kald på telefon 72 14 11 15 eller udfyld vores kontaktformular her – så kontakter vi dig så hurtigt som muligt.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.