...
Julefrokostskade - sådan er du dækket ved uheld til julefrokost

Julefrokostskade – sådan er du dækket ved uheld til festen

En julefrokost er ofte et arrangement, hvor vi hygger os og har en sjov aften med kollegaer eller venner. Desværre sker der ind i mellem ulykker til julefrokoster, som resulterer i personskade.

Hvis du kommer til skade til en julefrokost med dit arbejde, er der nogle ting, du skal være opmærksom på:

Hvem har arrangeret jeres julefrokost?

Hvis julefrokosten er arrangeret og betalt af din arbejdsgiver, er der stor sandsynlighed for, at du kan få erstattet skaden som en arbejdsskade.

Hvis julefrokosten derimod er arrangeret af medarbejderne på arbejdspladsen, evt. en personaleforening, er du ikke dækket af virksomhedens arbejdsskadeforsikring. Her kan du søge erstatning via en eventuelt privattegnet ulykkesforsikring.

Er din skade sket i naturlig forbindelse med en julefrokost?

Er du ude at danse og glider på dansegulvet til julefrokosten, eller knækker du en tand på en flæskesvær, er din skade omfattet af virksomhedens arbejdsskadeforsikring.

Beslutter du derimod, at du vil bade i det fine akvarie i virksomhedens reception, så vil en ulykke i denne sammenhæng ikke være dækket af arbejdsgiveren.

Sker ulykken til den officielle julefrokost?

Der er forskel på, hvordan du er dækket, hvis din skade sker til den officielle julefrokost. Er skaden f.eks. sket under middag eller dans, eller er din skade sket efter julefrokostens officielle afslutning. Beslutter du og et par af dine kollegaer at fortsætte festen i byen, er du ikke dækket af virksomhedens arbejdsskadeforsikring.

Det er uden betydning, om julefrokosten afholdes på arbejdspladsen eller et andet sted. Det er også uden betydning, om festen afholdes i eller uden for arbejdstiden. Det vigtigste er, at virksomheden står som arrangør af festen.

Hvad skal du gøre, hvis skaden sker?

Det er vigtigt at søge læge hurtigst muligt, efter at skaden er sket, så du kan få dokumentation for dine skader.

Derudover skal du sørge for at gøre din arbejdsgiver opmærksom på ulykken, så vedkommende kan melde skaden til arbejdsskadeforsikringen.

Er uheldet ude, hjælper vi dig videre

Hvis uheldet er ude, så er du velkommen til at kontakte os på telefon 72 14 11 15 for en gratis vurdering af din sag. Du kan læse mere om dine erstatningsmuligheder her.

Følg med på vores Facebookside. Her kommer vi løbende med gode råd og skriver, hvis der kommer nye love eller regler inden for erstatningsret.

Indlægget er skrevet af Tove Juhl Jørgensen, advokat. Opdateret 10. december 2018.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.