...
digital krænkelse

Krænkende materiale af 720 kvinder fundet i online katalog – Vi kæmper ofrenes sag – skal vi også kæmpe din?

Hvad er det for et online katalog med krænkende materiale af 720 kvinder?

Sagen blev første gang anmeldt til politiet i 2017. I efterforskningen har politiet fundet et online katalog med omkring 720 kvindenavne i alfabetisk rækkefølge. Efterforskningen peger i retning af, at kataloget indeholder krænkende billeder og videoer af kvinderne. En 24-årig mand fra Nordjylland er sigtet for at have tilføjet screenshots af kvindernes Facebook-profiler til kataloget. Materialet i kataloget er kommet i gerningsmandens besiddelse via hacking og ulovlig deling. Selve katalogets bagmand er endnu ikke identificeret.

Vores rolle i katalog-sagen

I rollen som bistandsadvokat, repræsenterer vi flere af de kvinder, som er blevet krænket i sagen. Som bistandsadvokat giver vi råd og vejledning, mens politiet efterforsker sagen, og hvis sagen senere skal for retten. Vi rådgiver om alle aspekter af sagen og vores vigtigste opgave er, at værne om din retsstilling og hjælp dig trygt igennem forløbet. Vi bistår dig fysisk i forbindelse med afhøring og retsmøder, og vi kan hjælpe dig med at rejse og opgøre et erstatningskrav. Det er muligt at rejse et erstatningskrav, selvom gerningsmanden ikke kan identificeres.

For at vi kan hjælpe dig, skal vi beskikkes som din bistandsadvokat. En bistandsadvokat betales af staten og er et gratis tilbud til dig.

Du kan her læse om, hvad du kan få erstatning for ved voldsofferskader/forbrydelser, som digital krænkelser hører ind under.

3 gode råd til håndtering af digital krænkelse

Vi giver dig herunder 3 gode råd, hvis du er blevet udsat for en digital krænkelse

1. Gem beviserne

Det er vigtigt at du gemmer beviserne. Beviser kan f.eks. være screenshots fra Facebook, Instagram, Snapchat, e-mails og SMS-beskeder.

2.Udgå yderligere spredning

Kontakt den, som du har viden om, eller mistanke om, har delt materiale af dig uden samtykke – og bed vedkommende om at fjerne det.
Du kan også kontakte hjemmesider og sociale medier og bed dem om at fjerne materialet. Som advokater, kan vi også hjælpe dig med at stoppe delingen.

3. Få hjælp

Først og fremmest er det en god ide at få sagen anmeldt til politiet. Dette kan du enten gøre ved at møde op på din lokale politistation, ringe til dem eller lave en anmeldelse elektronisk.

Herefter er det vigtigt, at du ikke lukker det inde, men derimod får talt om krænkelsen med en person, du stoler på – Husk at det er aldrig din skyld. På Facebook findes en støttegruppe bestående af de berørte i sagen om kataloget. Gruppen er skjult for offentligheden, men berørte kan få adgang til den ved at kontakte gruppen Pulterkammerets Aktivister, der arbejder mod digitale krænkelser, på Facebook.

Skal vi også kæmpe din sag om digital krænkelse?

Er du blevet krænket digitalt, kan du kontakte vores kontor på tlf.: 72 14 11 15 , hvor en af vores advokater vil være klar til at give dig kompetent rådgivning og støtte i det videre forløb. Du kan også udfylde vores kontaktformular her  – så kontakter vi dig så hurtigt som muligt.

Du kan her læse om, hvad du kan få erstatning for ved voldsofferskader/forbrydelser, som digital krænkelser hører ind under.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.