fbpx
Nye regler vedrørende ægtefællesammenføring

Nye regler for ægtefællesammenføring

For dig som ønsker opholdstilladelse til din udenlandske ægtefælle eller samlever i Danmark.

Folketinget har den 4. juni 2018 vedtaget nye regler for ægtefællesammenføring. Formålet med den nye lovgivning er, at stramme ægtefællesammenføringsreglerne og samtidig sikre, at reglerne mere målrettet sætter integrationen i centrum. Reglerne gælder for ansøgninger indgivet fra den 1. juli 2018.

Vi giver dig her et hurtigt overblik over de nye regler for ægtefællesammenføring:

Integrationskravene

Det vil fremover være en betingelse, at den herboende ægtefælle og den ansøgende ægtefælle samlet opfylder 3 ud de 5 integrationsrelevante betingelser:

  • Den herboende ægtefælle har arbejdet eller drevet selvstændig erhvervsvirksomhed i Danmark i mindst 5 år
  • Den herboende ægtefælle har en uddannelse af mindst 6 års varighed. Ud af de 6 år skal mindst 1 år være højere end folkeskoleniveau
  • Den ansøgende ægtefælle har enten bestået Prøve i Dansk 1 eller har engelskkundskaber på B1-niveau
  • Den ansøgende ægtefælle har enten arbejdet eller drevet selvstændig erhvervsvirksomhed i mindst 3 af de seneste 5 år
  • Den ansøgende ægtefælle har bestået en uddannelse af mindst 1 års varighed. Uddannelsen skal mindst være på niveau med en videregående uddannelse her i landet eller kunne sidestilles med en dansk erhvervsuddannelse

Herudover gælder et ufravigeligt krav om, at den herboende ægtefælle skal opfylde kravet om danskkundskaber, som indebærer at vedkommende har bestået Prøve i Dansk 3 eller tilsvarende.

Besøgskravet

Den ansøgende ægtefælle skal have haft mindst ét lovligt besøg i Danmark. Besøgskravet anses for opfyldt, hvis ansøgeren blot én gang – visumfrit eller visumpligtigt – er indrejst lovligt i Danmark. Der stilles således ingen krav til opholdets længde.

Boligkravet

Det er et krav for at få ægtefællesammenføring, at den herboende ægtefælle råder over en selvstændig bolig som enten ejer, lejer eller andels- eller anpartshaver. Boligen må ikke være beliggende i et område, som optræder på den såkaldte ”ghettoliste” (se listen over de pågældende boligområder her).

Økonomisk sikkerhedsstillelse

Den herboende ægtefælle skal stille økonomisk sikkerhed for 100.000 kr. til dækning af eventuelle offentlige udgifter.

Danskprøve på A2-niveau

Den ansøgende ægtefælle skal bestå en danskprøve på A1-niveau inden for 6 måneder. Endvidere skal den ansøgende ægtefælle inden for 9 måneder bestå en danskprøve på A2-niveau for senere at kunne få forlænget sin opholdstilladelse i Danmark.

I forbindelse med de nye regler stiger gebyret for indgivelse af ansøgning til ægtefællesammenføring til 6.700 kr.

Har du brug for en advokat til din kommende ægtefællesammenføring?

Vores advokater er eksperter i de nye ægtefællesammenføringsregler og hjælper dig trygt gennem forløbet.

Kontakt os på telefon 72 14 11 15  eller skriv os en mail på info@advokatfirmaet-ge.dk.

Du kan læse mere om ægtefællesammenføring her.

Indlægget er skrevet Cecilie Buhl, sagsbehandler og Morten Dahl, advokat.

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar