...

Ofre for seksuelle overgreb kan nu modtage juridisk bistand inden politianmeldelse

Den 1. marts 2022 trådte en ny lovændring i kraft, som bl.a. indebærer, at ofre for seksuelle overgreb nu kan modtage gratis juridisk rådgivning fra en bistandsadvokat allerede inden deres anmeldelse til politiet. 

Lovændringen har til formål at styrke ofrenes retsstilling i en straffesag ved at give dem et bedre udgangspunkt i deres indledende møde med retssystemet.

Vi er meget begejstrede for denne lovændring, da vi mener, at den er et vigtigt skridt tættere på et retssamfund, hvor beskyttelsen af ofre for forbrydelser sættes mere i fokus.   

Når man er blevet udsat for et seksuelt overgreb, er man ekstremt sårbar, og det kan virke overvældende at skulle stå alene ved de indledende møder med politiet. Det kan derfor have afgørende betydning, at der nu gives mulighed for at kontakte en bistandsadvokat, som kan rådgive og hjælpe med de praktiske omstændigheder, inden man tager skridtet videre og kontakter politiet. 

Har du brug for hjælp?

Hvis du er blevet udsat for et seksuelt overgreb og ønsker vores hjælp til anmeldelse hos politiet og den efterfølgende straffesag, er du velkommen til at kontakte vores advokater til en uforpligtende samtale. Vi holder dig i hånden hele vejen og følger sagen til dørs, hvis du ønsker det. 

Du kan kontakte enten vores advokater i Århus: Advokat Tove Jørgensen (tove@advokatfirmaet-ge.dk, tlf.: 2210 0189),  advokat Tobias Grotkjær Elmstrøm (tobias@advokatfirmaet-ge.dk, tlf.: 2210 0188) eller i København, advokat Kristian Aarsøe (kristian@advokatfirmaet-ge.dk, tlf.: 2210 1770).  

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.