...
Få erstatning efter en skade med fyrværkeri

Et sikkert nytårsknald – undgå fyrværkeriskader

Nytårsaften nærmer sig, og for de fleste betyder det en aften med fest, farver og fyrværkeri.

Hvis du er så uheldig at ende aftenen på skadestuen på grund af nytårskrudt, har du forskellige muligheder for at søge erstatning.

Du er velkommen til at kontakte os for en uforpligtende vurdering af din erstatningssag – udfyld kontaktformularen her!

Fyrværkeri skal håndteres korrekt

Du får ingen erstatning, hvis du har håndteret nytårsfyrværkeriet forkert.
Har du for eksempel holdt en tændt raket i hånden eller brugt hjemmelavet og ulovligt krudt, er du ikke erstatningsberettiget.

Forhandlerens ansvar for dit fyrværkeri

Hvis du har håndteret fyrværkeriet korrekt, men alligevel er rendt ind i en skade, fordi krudtet var defekt, skal du rette dit erstatningskrav mod den ansvarlige for skaden. Du kan selv vælge, om du vil rette dit erstatningskrav mod forhandleren eller producenten, men i praksis er det nemmest for dig, at rette kravet mod forhandleren og dennes produktansvarsforsikring.

Udover den erstatning du kan få, hvis andre kan gøres ansvarlig for din skade, kan du også være dækket af dine privattegnede forsikringer, hvor du bl.a. kan have tegnet en ulykkesforsikring. En ulykkesforsikring har karakter af en summaforsikring, som betyder, at såfremt skaden giver dig varigt mén, kan du både kræve erstatning af din egen ulykkesforsikring, samtidig med, at du får erstatning af produktansvarsforsikringen.

Ulykker hvor alkohol er involveret

Hvis du var beruset, da ulykken skete, kan det være svært at få erstatning. Det kræver nemlig, at du beviser, at fyrværkeriskaden også ville være sket, hvis du havde været ædru.

Du vil typisk blive betragtet som beruset ved en promille på over 1.

Skal vi hjælpe dig?

Er du fortsat i tvivl om dine erstatningsmuligheder, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte en af vores erstatningsadvokater vedrørende en gratis vurdering af din sag på telefon 72 14 11 15. Du kan også udfylde vores kontaktformular her – så kontakter vi dig indenfor 24 timer.

Ønsker du mere viden som dette?

Hvis du ønsker mere viden som dette, kan du læse vores andre blogindlæg indenfor erstatningsret.

Du kan også følge med på vores Facebookside. Her kommer vi løbende med gode råd og skriver, hvis der kommer nye love eller regler inden for erstatningsret.

Indlægget er skrevet af Tove Juhl Jørgensen, advokat.

1 Comment
  • Mie Jensen
    Posted at 13:27h, 26 marts

    Man skal altid følge de gode 7 fyrværkeri-råd – gå aldrig tilbage til en fuser, sørg for sikker afskydning og forsvarlig opbevaring.

    Heldigvis er man bedre stillet, hvis man bestiller et prof. fyrværkerishow til eksempelvis bryllup eller fødselsdag. Her er det den professionelle fyrværkers forsikring som dækker og har ansvaret før, under og efter afskydningen.