Bistandsadvokat Tobias Grotkjær Elmstrøm kæmper for ofrenes rettigheder

Har du fulgt med i TV2´s dokumentar ”Forført af Jakob”? Hvis ja, så du måske med, da Tobias Grotkjær Elmstrøm tonede frem på skærmen som bistandsadvokat for sagens ofre i dokumentarens del 2.

Der er tale om en på mange måder voldsom sag. Ud over at skulle kæmpe med de alvorlige psykiske følger, som sagen i sig selv har medført for ofrene, har de skullet ventet alt, alt for længe på at sagen kom for retten. Og nu skal de så også acceptere, at Jakob fik strafnedsættelse, som følge af den lange sagsbehandlingstid.

Denne sag, og denne dokumentar, udpensler en brist i vores retssystem. Groft sagt forholder det sig nemlig således, at Jakob har fået en strafnedsættelse ved at forsætte med sine kriminelle handlinger. Hver gang Jakob har begået en ny kriminel handling, har denne skulle medtages i Anklageskriftet, med den konsekvens at sagen er blevet udsat. Pigerne har derfor gået i 8 år og ventet på en afklaring i sagen. Da dommen i sagen så endelig blev afsagt, fik Jakob stafnedsættelse, som følge af den lange sagsbehandlingstid. Vi sender derfor en kæmpe tak til vores klienter for at få sat fokus på dette emne. Pigerne har været ufatteligt seje og stærke gennem hele dette forløb – og ud over dette, har de modet til at stå frem for hele Danmark i en sag, der er så ubehagelig og personlig.

Heldigvis har det ikke været forgæves, for dokumentaren har medført, at sagen nu har fået så meget politisk bevågenhed, at TV2 nyhederne den 8. oktober 2020 kunne bringe en historie om, at politikerne vil gøre op med de lange behandlingstider i det danske retssystem. Lad os håbe de også vil overveje om det giver mening, at en gerningsmand kan trække en sag i langdrag, og så få strafnedsættelse som følge af den lange sagsbehandlingstid – når nu de er i gang.

Som bistandsadvokat for ofrene har vi her på kontoret gjort alt, hvad vi kunne for at hjælpe ofrene igennem den svære proces det er at skulle gennemgå sit værste mareridt ned til mindste detalje.

Skal vi også hjælpe dig igennem din sag?

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.